Luahan Sayu Isteri Mangsa Kemalangan Akibat Kereta Dibawa Lawan Arus - "Rupanya Petanda Suami Pergi Buat Selamanya.."

Pulau Pinang - Kemalangan maut yang meragut jiwa seorang pemuda (Mohamad Fandi) di lebuhraya utara - selatan (North-South Expressway), telah mengemparkan seluruh rakyat Malaysia di laman sosial, apabila seorang gadis (Cindy Ng) dikatakan telah memandu kereta melawan arus dan menyebabkan kemalangan tersebut.


Isteri kepada mangsa Norasikin tidak dapat menahan sebak apabila bercakap tentang arwah suaminya, Mohamad Fandi yang maut dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 134 Lebuhraya Utara Selatan di Seberang Perai Utara, Pulau Pinang.

Fandi dan Norasikin baru sahaja mendirikan rumahtangga 3 bulan lalu, dan mereka tinggal berasingan kerana Norasikin bertugas di Hospital Selayang sebagai jururawat. Manakala arwah suaminya bertugas sebagai juruteknik di sebuah syarikat di Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Norasikin berkata, selalunya Mohamad Fandi akan menghantarnya pulang ke Kuala Lumpur selepas bercuti di rumah keluarga di Penang. Tetapi kali ini, suaminya beriya-iya meminta Norasikan pulang sendiri ke ibu negara.Ini luahan hati Norasikin yang membuatkan ramai sebak :

"Dia berkeras tak mahu hantar saya balik Kuala Lumpur pada Selasa depan... rupa-rupanya itu petanda suami saya terus pergi." 

"Dia sempat belikan tiket penerbangan untuk saya pulang ke Sungai Petani pada Khamis ini tetapi minta saya menguruskan sendiri perjalanan pulang ke Kuala Lumpur pada Selasa depan. 

"Asalnya saya tak rasa apa-apa yang pelik bila dia kata tak boleh hantar saya balik ke Kuala Lumpur minggu depan. 

"Sekarang saya tahu kenapa,"

"Dia habis bertugas jam 7 pagi. Sebelum kejadian, perangai dia macam biasa tapi dalam dua hari sebelum ini saya nampak dia lebih pendiam."

"Biasanya Fandi periang dan suka bercakap,"

Pasangan pengantin baru itu baru sahaja menghabiskan masa bercuti di Langkawi 2 minggu yang lalu.

Malah berita menyedihkan, Norasikin kini berbadan dua dan di peringkat awal kehamilan.

Jenazah Allahyarham dikebumikan selepas solat Asar di Tanah Perkuburan Islam Kampung Pokok Assam.

No comments:

Post a Comment